HTML

Környezetblog

A bolygónk mindig erősebb volt és mindig erősebb is lesz, mint mi. Nem tudjuk elpusztítani.Ha átlépünk egy bizonyos határt, majd ő söpör le minket a felszínéről, és létezik tovább. Miért nem mondják inkább úgy, hogy ne hagyjuk, hogy a bolygónk elpusztítson minket?

Zöld blogháló

Olvass még több ZÖLDséget!
Katt!

Utolsó kommentek

Ellenpélda

2009.01.30. 23:27 FöldlakóEmber

Ellenpélda, sajnos fővárosunkból. Miskolc tett valamit az emberekért, ellenben Fővárosi Közgyűlés úgy csinált, mint a mesében a lány: hozott is ajándékot meg nem is, szamáron is jött meg nem is, volt is rajta ruha, meg nem is. Mit is csináltak a drága politikusok? Az önkormányzatnak szmogriadó esetén nem kötelező elrendelnie a páros-páratlan rendszámokon alapuló forgalomkorlátozást, ez mindössze egy lehetőség maradt. Persze nem árt, ha az önkormányzatnak van mozgástere, némi döntési szabadsága, főleg ilyen  horderejű kérdésekben, ami az emberek mindennapi életét igencsak befolyásolja. Azonban félő, hogy még szmogriadó esetén is nagyobb súllyal fognak bírni a különböző gazdasági lobbiérdekek, amelyek megakadályozhatják a helyes döntést.

Az a tragikus a dologban, hogy ez a forgalomkorlátozás működne! Amikor szmogriadó volt és bevezették, tisztább lett a levegő! Ez már csak azért is olyan fontos, mert szmog esetén - ahogy arra a Levegő Munkacsoport rámutatott - megszaporodik az asztmás és egyéb légúti megbetegedések és az infarktusok száma. Felmérések szerint a szennyezett levegő miatt a Budapestiek életminősége rosszabb és élettartama jelentősen megrövidülhet! Tehát már emberéletekről van szó, a tiedről, az enyémről, a gyermekeinkéről! Arról nem is beszélve, hogy a megbetegedők orvosi kezelése valószínűleg többe kerül az államnak, mint amennyi kárt esetleg a gazdaságnak forgalomkorlátozás okoz. ÉBRESZTŐ!

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország környezetvédelem légszennyezés

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezet.blog.hu/api/trackback/id/tr79913451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása