HTML

Környezetblog

A bolygónk mindig erősebb volt és mindig erősebb is lesz, mint mi. Nem tudjuk elpusztítani.Ha átlépünk egy bizonyos határt, majd ő söpör le minket a felszínéről, és létezik tovább. Miért nem mondják inkább úgy, hogy ne hagyjuk, hogy a bolygónk elpusztítson minket?

Zöld blogháló

Olvass még több ZÖLDséget!
Katt!

Utolsó kommentek

Az LMP álláspontja

2010.01.09. 20:38 FöldlakóEmber

Az alternatív üzemanyagokat az LMP támogatja, de csakis nagyon precíz, távlatos és elfogulatlan energia-mérleg alapján alapján.

Ugyanis MINDIG van valami csapda, legyen az bio-etanol, hidrogén, étolaj, műanyagból "visszanyert" üzemanyag vagy bármi már, elsőre zöldnek hangzó technológia. A biomassza és energianövények esetében például a földterület felhasználás, megművelés, víz, traktorok, üzemanyaggá alakítás költségeit és környezeti hatásait is figyelembe kell venni: ez alapján a jelenlegi technológiákkal valamivel a "nulllszaldó" fölött vagyunk: egy egységnyi "energia" ilyen módon való kinyeréséhez közel ugyanennyit kell beletenni.
A hulladékból visszanyert energia mérlege, ha lehet, még rosszabb, figyelembe véve az alapvetően rossz szemléletet. Primer nyersanyagokat bányászunk vagy termelünk, abból az ipar tárgyakat állít elő, azt a kereskedelem világszerte szétteríti, atán némi használat után hulladék lesz belőle, amit igyekszünk visszagyűjteni és kinyerni belőle a menet közben befektetett energiát - legalábbis a visszanyerhető töredékét.

A lényeg az, hogy a jelenlegi eergia sokkal takarékosabb és hatékonyabb beosztása és felhasználása az elsődleges célunk, nem egy alacsony hatásfokú rendszer további energiákkal való táplálása.

 

Tehát szerintem két nagyon fontos dolgot felejtenek el. Az egyik, hogy még nem tudjuk, mi a jelenlegi közlekedés azon alternatívája; a másik pedig, hogy sok idő kell magára az átállásra is. Addig pedig jó lenne a "jelenlegi energiát" felhasználni, és nem a kukába dobni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezet.blog.hu/api/trackback/id/tr971659904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása