HTML

Környezetblog

A bolygónk mindig erősebb volt és mindig erősebb is lesz, mint mi. Nem tudjuk elpusztítani.Ha átlépünk egy bizonyos határt, majd ő söpör le minket a felszínéről, és létezik tovább. Miért nem mondják inkább úgy, hogy ne hagyjuk, hogy a bolygónk elpusztítson minket?

Zöld blogháló

Olvass még több ZÖLDséget!
Katt!

Utolsó kommentek

A környezetvédelmi minisztériumról

2010.04.30. 16:40 FöldlakóEmber

A napokban olvastam a WWF-hírlevélben, hogy a FIDESZ a gazdasági minisztériummal vonná össze a zöld tárcát. Zöld szervezetek nyílt levéllel fordultak a párthoz ennek megakadályozása érdekében.

Valóban hallani lehetett, hogy a környezetvédelmi minisztérium integrálását tervezik. Természetesen nem tartom jó ötletnek a dolgot. Az viszont egyenesen érthetetlen, hogy a zöld célok hogyan férnének meg a gazdasági kérdésekkel. Véleményem szerint egy ilyen lépéssel a környezetvédelem minisztériumi szinten gyakorlatilag jelképessé válna, amikor inkább a megerősítésén kellene dolgozni. Az előző, illetve korábbi postjaimban is érintettem a gazdasági csőlátásszerű és kíméletlen profitközpontúságát, ahol a környezet érdekei csak olyan akadályok, amelyeket le kell söpörni, vagy legalábbis olyan formában fenntartani, amely a gazdasági (szennyezési) érdekeket nem sérti. Ehhez nyilván kell egy olyan arculat, amely valamennyire hordozza a zöld irányultság látszatát, tartalmat azonban vajmi keveset rendel hozzá.

1 komment · 1 trackback

Címkék: politika magyarország környezetvédelem gondolatébresztő minisztérium

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezet.blog.hu/api/trackback/id/tr901964677

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szélvadászok kora 2010.09.07. 09:19:43

A szél helyben termeli az energiát, helyben is használható fel. A szélerőgépek felhasználási köre elképesztően széles, legyen szó akár egy hibridrendszerben megoldott térvilágításról, nyaralónk teljes energiaigényének megoldásáról, vagy egy halásztanya...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cmj 2010.11.14. 09:52:38

Tisztelt Olvasó!

Én egy debreceni, munkanélküli, 22 éves pályakezdő vagyok, de szeretnék Önöktől segítséget kérni, hogy a kezdeményezésem megvalósulhatson! Szeretném, ha a civil kezdeményezésemben Önök is segítenének! Azt szeretném, ha létrehoznánk egy olyan civil szervezetet, amely a katasztrófák megelőzésére szakosodott szervezet lenne, és ezáltal az ilyenféle katasztrófák megelőzhető lenne, mint a vörösiszap-féle katasztrófa.

Kérem segítsék elő e tervemet és kezdeményezésemet. szeretném Önökkel személyesen is felvenni a kapcsolatot e kezdeményezésem pontosabb elképzelései végett! e-mail címem: cmj@freemail.hu

Köszönöm előre is megértő válaszukat!

U.I.: Kérem nézzék meg közben a blogomat! a címe: katasztrofamegelozes.blogter.hu/439005/bemutatkozas
süti beállítások módosítása