HTML

Környezetblog

A bolygónk mindig erősebb volt és mindig erősebb is lesz, mint mi. Nem tudjuk elpusztítani.Ha átlépünk egy bizonyos határt, majd ő söpör le minket a felszínéről, és létezik tovább. Miért nem mondják inkább úgy, hogy ne hagyjuk, hogy a bolygónk elpusztítson minket?

Zöld blogháló

Olvass még több ZÖLDséget!
Katt!

Utolsó kommentek

Zöld blogháló

2010.02.09. 16:32 FöldlakóEmber

 

Zöld blogháló | blogroll

 

    *http://bizalomcsoport.blogspot.com/
    * http://szilvivilaga.blogspot.com/
    * http://www.okohaztartasblog.blogspot.com/
    * http://alapvetes.blogspot.com/
    * http://aftermodern.hu/
    * http://atermeszettorvenye.blogspot.com/
    * http://begreeny.com/
    * http://bioetikablog.hu/
    * http://biokemia.blog.hu/
    * http://sztefano.spaces.live.com/
    * http://jand.info/

   

    * http://kekenzold.blog.hu/
    * http://kiszivargott.blog.hu/
    * http://klima.blog.hu/
    * http://kornyezet.blog.hu/
    * http://kozeleti.blogspot.com/
    * http://greenr.blog.hu/
    * http://birtalan.blogspot.com/

   

    * http://blog.poznanici.com/
    * http://wolverine.blog.hu/
    * http://zoldblog.blog.hu/
    * http://zoldfilm.blog.hu/
    * http://zold-seg.blog.hu/
  

 

Csatlakozz Te is!

 

Szerencsére vagyunk egynéhányan, akik saját blogunkban környezeti és társadalmi kérdéskörökkel (is) foglalkozunk. Sokunknak megvan a maga „szakterülete”, legyen ez a klímaváltozás, az olajcsúcs, társadalmi vagy gazdasági kritika, az egészségügy. Ez így teljesen rendben is van. És mégis, mindezen témák valahol mindig kapcsolódnak.

Sokféle szempontból közelítjük meg a dolgokat, és gyakran egymásnak ellentétes véleményeket is kifejtünk. A társalgásunk azonban elaprózódik a különféle fórumokon. Erre egy olyan megoldást szeretnék javasolni, amely nem igényli, hogy egyetlen portálon tömörüljünk, és mindenkinek nagy személyes szabadságot nyújt.

A blogháló alapja az, hogy egymás érdekesnek tartott blogjaira (még ha azok tartalmával nem is értünk mindig teljesen egyet) egy „Zöld blogháló” (vagy ahogy tetszik) cím alatt egy linkgyűjteményt teszünk ki. Ennél is tovább lehetne menni azzal, hogy időnként a más blogokon olvasott, számunkra legnagyobb hatású bejegyzésekről írunk rövid ajánlókat a sajátunkban, kifejezve egyetértésünk vagy épp ellenvéleményünk, vagy akár csak néhány link formájában.

Így elérhetjük, hogy ha egy látogatót egy helyen egy téma megragad a hálóban, az ne „szabaduljon” könnyedén. Ehhez én csak egy kezdőlökést szeretnék adni, és nem fogok több ilyen körlevelet küldeni, mert innentől nincs központi szerep. Nem kell mindenkinek mindenkire linkelnie, teljesen szabad a választás, még a kölcsönösség se kényszerítő erejű. Ha csak néhány szálon csatlakozol a hálóhoz, már azzal is erősíted annak teljes működését.

Most olyan blogokat gyűjtöttem össze, amelyeket egy ember ír, vagy felügyel, de amennyiben tudtok módot közösségi és hírportálok bevonására is, szabad a lehetőség. Valamint így is biztos kihagytam néhány személyes blogot, de bárki csatlakozhat a hálóhoz már azzal is, hogy egyetlen ember hivatkozik rá, és így a háló mentén egyre többen rátalálunk. Az új jövevényeket azzal is segítheted, ha a blogháló működéséről is írsz.

A fenti egy továbbított levél.

Szívesen fogadok kiegészítéseket a fenti listához.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezet.blog.hu/api/trackback/id/tr881743055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bombyx 2010.03.09. 19:19:04

Kérlek, engem is vegyél fel a listába szilvivilaga.blogspot.com!
Köszi:)

FöldlakóEmber · http://kornyezet.blog.hu 2010.03.09. 19:26:19

Kedves Bombyx!
Frissítem a listát, és köszönöm a jelentkezést!