HTML

Környezetblog

A bolygónk mindig erősebb volt és mindig erősebb is lesz, mint mi. Nem tudjuk elpusztítani.Ha átlépünk egy bizonyos határt, majd ő söpör le minket a felszínéről, és létezik tovább. Miért nem mondják inkább úgy, hogy ne hagyjuk, hogy a bolygónk elpusztítson minket?

Zöld blogháló

Olvass még több ZÖLDséget!
Katt!

Utolsó kommentek

Miért a bio-t?

2009.11.11. 23:50 FöldlakóEmber

A bio termékekről igencsak ellentétes infókat lehet olvasni. Az egyik helyen azt, hogy több benne a vitamin, meg az antioxidáns, meg ki tudja mi, máshol meg azt, hogy tök felesleges olyan sok pénzt kiadni érte, a sima élelmiszer ugyanolyan jó.

Nem tudom, hogy e kérdésben mi az igazság. Lehet, hogy a bio kajában nincs semmivel sem több tápanyag, mint a többiben. De egy valami (majdnem) biztos: a bio élelmiszerek esetében nem használnak vegyszereket, olyan anyagok nem kerülnek (szándékosan) a kajába, amelyek nem oda valók, amelyek emiatt ártalmasak az egészségre.

Azt hiszem nem mondok újat azzal, hogy a korrupció itt is megjelenhet és olyan termékek is kaphatnak bio minősítést, amelyek valójában nem felelnek meg a feltételeknek. Tény, hogy az ellenőrzésen van javítanivaló, azonban mindannyiunk egészsége érdekében mégis azt látom a követendő útnak, ha vegyszermentesen táplálkozunk. Ha megnő a kereslet a bio élelmiszerek iránt, az egyben társadalmi nyomás is, igény a valódi természetességre. Jó lenne odáig jutni, hogy kizárólag bio élelmiszereket lehessen a boltban vásárolni - persze ez egyelőre merő idealizmus sajnos.

2 komment

Címkék: bio étkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezet.blog.hu/api/trackback/id/tr461519215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaga · http://autostat.hu/markatoertenetek 2010.03.09. 19:19:05

De amíg egy ipar próbál meggazdagodni ebből, addig nem fog elterjedni. Mert ezt már azelőtt bekebelezte egy holding, mielőtt egyáltalán felfuthatott volna.
Kár.

FöldlakóEmber · http://kornyezet.blog.hu 2010.03.09. 19:25:06

Kedves Kaga!
Nem egészen értem, hogy mire gondolsz. Az biztos, hogy sok olyan befolyásoló tényező van, ami nem a helyes irányba viszi a dolgokat. De az fontos, hogy a gazdaság meglássa ebben a profitot, mert akkor van remény arra, hogy tömegesen elterjedjen, és akkor az árak is lentebb mennek. Ehhez viszont az kell, hogy a hétköznapi vásárló preferálja ezeket a termékeket - már ahol lehet kapni.
süti beállítások módosítása