HTML

Környezetblog

A bolygónk mindig erősebb volt és mindig erősebb is lesz, mint mi. Nem tudjuk elpusztítani.Ha átlépünk egy bizonyos határt, majd ő söpör le minket a felszínéről, és létezik tovább. Miért nem mondják inkább úgy, hogy ne hagyjuk, hogy a bolygónk elpusztítson minket?

Zöld blogháló

Olvass még több ZÖLDséget!
Katt!

Utolsó kommentek

Az én házam, az én váram

2009.02.02. 18:09 FöldlakóEmber

Szó sincs róla, hogy ne szeretném a kis lakásunkat. Nagyon is szeretem. Jó helyen van a belvárosban, gyalog szinte minden megközelíthető, közel laknak a szüleim és nagybátyámék is. Valószínűleg sokan a helyemben, kisgyermekes szülőként azt mondanák, hogy jó lenne egy kertes ház, és én is így vagyok ezzel. Azonban itt én nem állnék meg. Sok műsort láttam már a tévében, ahol környezetbarát  házakat mutattak be, amelyekben sokkal kevesebb energiával lesz télen meleg, nyáron viszont kellemesen hűs a levegő, a wc öblítésére esővizet használ, stb.

Most ez Magyarországon is elérhetővé vált, sőt! Olyan aktív készházat lehet vásárolni, amely még többletenergiát is termel! Mit nem adnék érte, ha egy ilyenben élhetnék! Persze ez nagy valószínűséggel csak álom marad, hiszen egy ilyen ház négyzetmétere 250 ezer Ft, és ebben ugye még a telek nincs benne. Ilyen gazdasági helyzetben meg a bankkölcsön meg sem fordul a fejemben. Persze lottó, lottó, heti remény...

Hiszek abban, hogy a jövőben valamikor ilyen házakban fogunk élni. Fontos lenne, hogy már ma is a még meglévő és elérhető kevéske energiaforrást ilyen jellegű, energiát termelő házak és egyéb eszközök előállítására fordítanánk.

Forrás: stop.hu

3 komment

Címkék: környezetvédelem megújuló energia

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezet.blog.hu/api/trackback/id/tr30918588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alan Caselli 2009.02.02. 21:17:39

A 250k négyzetméterenként nem tűnik azért annyira vészesnek, viszont itt is kérdés, hogy az alapanyagokhoz és eszközökhöz mennyi energiabefektetés (olaj) szükséges, illetve hogy ezt az adott eszközök az élettartamuk alatt visszatermelik-e.
Persze ha nem is termelik vissza (ami valószínű), akkor is jobb az összesített energiamérleg, mint mondjuk egy gázfűtéses lakásnál.
A fosszilis energiahordozók nélküli fenntarthatósághoz ez még kevés, hogy ilyen házakat építünk, de az irányvonal jó.

FöldlakóEmber · http://kornyezet.blog.hu 2009.02.02. 23:15:39

Igen, ahhoz képest, hogy új és haladó technika, nem olyan drága. Egy olyan ház volna igazán jó, ami tényleg vissza is termelné az előállítását.

cmj 2010.11.14. 09:51:24

Tisztelt Olvasó!

Én egy debreceni, munkanélküli, 22 éves pályakezdő vagyok, de szeretnék Önöktől segítséget kérni, hogy a kezdeményezésem megvalósulhatson! Szeretném, ha a civil kezdeményezésemben Önök is segítenének! Azt szeretném, ha létrehoznánk egy olyan civil szervezetet, amely a katasztrófák megelőzésére szakosodott szervezet lenne, és ezáltal az ilyenféle katasztrófák megelőzhető lenne, mint a vörösiszap-féle katasztrófa.

Kérem segítsék elő e tervemet és kezdeményezésemet. szeretném Önökkel személyesen is felvenni a kapcsolatot e kezdeményezésem pontosabb elképzelései végett! e-mail címem: cmj@freemail.hu

Köszönöm előre is megértő válaszukat!

U.I.: Kérem nézzék meg közben a blogomat! a címe: katasztrofamegelozes.blogter.hu/439005/bemutatkozas
süti beállítások módosítása