HTML

Környezetblog

A bolygónk mindig erősebb volt és mindig erősebb is lesz, mint mi. Nem tudjuk elpusztítani.Ha átlépünk egy bizonyos határt, majd ő söpör le minket a felszínéről, és létezik tovább. Miért nem mondják inkább úgy, hogy ne hagyjuk, hogy a bolygónk elpusztítson minket?

Zöld blogháló

Olvass még több ZÖLDséget!
Katt!

Utolsó kommentek

Le a tucatáruval!!!

2010.06.24. 17:30 FöldlakóEmber

Szerintem az alapvető környezetbarát elveket nem lehet elégszer ismételni, mert a reklámokból pont ezeknek az ellenkezője vagy torzított változata özönlik ránk.

Az egyik ilyen elv, hogy vásároljunk helyben termelt árut. Ezt továbbvezetném arra, hogy az élelmiszereken túl keressünk helyi kézműveseket, és amit lehet, helyettesítsünk az ő portékáikkal.

Miért is hasznos ez, és miért jó nekünk magunknak is:
1. Az áru helyben van, tehát a szállítási költség (=szennyezés) minimális.
2. A pénzünk helyben marad, nem vándorol külföldre.
3. Fair trade - no comment.
4. és nem utolsó sorban ezzel olyan termékeket vásárolhatunk, amelyek egyediek, azaz egész biztos nem jön velünk szembe az utcán egy ugyanolyan, és ilyen módon biztonságos ajándék is, hiszen kevés eséllyel sorakozik hasonló az ünnepelt polcán. Az alkotók tárgyaikba szívüket, lelküket beleteszik, szemben a lelketlen tucatáruval, amelyek leginkább a kizsákmányolt, kiégett emberekről árulkodnak.

Javaslom tehát a helyi kézművesek felkutatását. Amíg nem találunk kedvünkre valót, addig pedig szereném a figyelmetekbe ajánlani a meska.hu oldalt, amely az egyedi, magyar készítésű kincsek tárháza. Szemezgessetek, vásároljatok :) Kedvcsinálónak két kép azon tárgyakról, amiket a meskáról szereztem be.

1 komment

Címkék: ajándék kézművesség fair trade mit tehetek én meska

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezet.blog.hu/api/trackback/id/tr492107110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adrian89 2010.09.13. 10:43:51

Sziasztok!
Sajnálom és előre szeretném leszögezni,hogy a hozzászólásom félig off-topic.
Egy új módszerre szeretném felhívni a figyelmeteket, ami szerintem megérne egy új bejegyzést is.
Eddig én sem gondoltam bele, hogy egy vállalat mennyi felesleges papírszemetet termel. Már a legkisebbek is 3 példányban nyomtatnak mindent az előírások miatt. Egy iktatószoftvereket készítő vállalathoz( www.dmsone.hu ) kerültem és szeretném veletek megismertetni egy iratkezelő program lényegét és KÖRNYEZETVÉDELMI ELŐNYEIT.
Iratkezelésen a céges dokumentumok regisztrálását,tárolását és visszakeresését értjük(csak hogy tiszta legyen a kép). Egy ilyen program lényege, hogy ezeket az iratokat elektronikus adatbázisokban tároljuk. Itt szeretném elkerülni azt a félreértést, hogy miben különbözik ez egy world fájltól; ugyanis csak az ilyen programokban nyílik lehetőség az iratok tartalmában való keresésre, míg egy szöveges dokumentumnak maximum a nevére kereshetünk rá. Természetesen számos egyéb funkció vannak, amik a vállalati életben fontosak(szkennelés,jogosultságkezelés,érkeztetés,irattár) , de ez titeket nem érdekel, ezért nem írom le mind.
Ami a vállalatoknak fontos és amiért nem kell mindent X példányban nyomtatni: TANUSÍTOTT iratkezelésről beszélek.Ez azt jelenti, hogy minden hivatalos formának megfelelően történik az iktatás, így az iratok egy ellenőrzésnék könnyen,gyorsan előhívhatóak elfogadott formában. A közszférában előírás kötelezi az intézményeket ilyen programok használatára.Egyébként az önkormányzatok 52% és a korházak 40% DMSone rendszereket használ.
Nem szeretném,ha reklámnak tűnne a hozzászólásom, remélem ti is átlátjátok,mennyivel lehetne csökkenteni a papírfelhasználást ha mondjuk a nagyvállalatokat is köteleznék, vagy beismernék egy ilyen szoftver fontosságát.
süti beállítások módosítása