HTML

Környezetblog

A bolygónk mindig erősebb volt és mindig erősebb is lesz, mint mi. Nem tudjuk elpusztítani.Ha átlépünk egy bizonyos határt, majd ő söpör le minket a felszínéről, és létezik tovább. Miért nem mondják inkább úgy, hogy ne hagyjuk, hogy a bolygónk elpusztítson minket?

Zöld blogháló

Olvass még több ZÖLDséget!
Katt!

Utolsó kommentek

Mégis kinek az érdeke?

2010.04.02. 15:47 FöldlakóEmber

Manapság nagyon divatosak az olyan akciók, amelyekben a cégek a mi vásárlásunkhoz kötötten adakoznak. Vásárolunk és még ennek tetejében rettentő jótékonynak érezzük magunkat.

A Pampers újraindítja a tetanusz elleni vakcina adományozó programját az UNICEF-fel. Valóban, száminkra elképzelhetetlen, borzasztó állapotok uralkodnak Afrika nagy részén, ezért joggal érezhetjük, hogy tennünk kell valamit.

DE NE VERJÜK ÁT MAGUNKAT! Egy cég sem jótékonysági intézmény. Törvényben előírt kötelezettsége a vezetőiknek, hogy a gazdasági érdekeket, hitelezőik, tagjaik, részvényeseik érdekeit tartsák szem előtt. A jó működés ismérve pedig a minél nagyobb profit. Pontosan felépített stratégia része ez az akció, amely a jótékonyság mellett igen jó reklám, és buzdít is a fogyasztásra. Hosszú távon egészen biztosan a cég jár jól, és nem az afrikai gyerekek, a hajléktalanok, a betegek - vagy akár mi magunk. Hiszen ha nem így lenne, a cég nem jótékonykodna.
Ha legközelebb olyan hirdetést látsz, amely ilyen "kapcsolt" jótékonyságot hirdet, és te adakoznál, akkor keress meg egy szervezetet és adakozz nekik közvetlenül! Az adakozásnak ez a helyes módja. A vásárlás az vásárlás, az adakozás az adakozás, ne keverjük a kettőt.

Ezért íme az én felhívásom: adakozz az újszülöttkori és anyai tetanusz felszámolására Afrikában.

300 Ft 3 vakcina ára, amely egy élet megmentését jelenti.

Ha e fontos, életmentő programot támogatni kívánja, adományát átutalhatja közvetlenül az az UNICEF bankszámlájára (OTP 11705008-20123725) vagy befizetéséhez kérhet csekket a 201-4923 telefonszámon.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezet.blog.hu/api/trackback/id/tr951889796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bombyx 2010.04.05. 21:59:31

Szia!

Most nem éppen ehhez a témához kapcsolódóan írok Neked (bár ebben is teljesen igazad van), hanem a blogomra beírt megjegyzésedre szeretnék válaszolni. Azért teszem ezt itt, mert nem tudok a saját blogomba megjegyzést írni, sajna még nem jöttem rá, hogy miért. Már kértem segítséget mástól , de ez elmaradt:( De legalább itt tudok Neked írni:)
Szóval én a mosódiót négyszer szoktam mosáshoz és mosogatáshoz is használni, ámbár a mosogatás terén még nincs nagyon sok tapasztalatom, mert még csak párszor használtam. Eddig még ez így bejött.
Volt azért, hogy egy jól lesült étel után maradt némi folt, de így sem kell már akkor sikálni, hanem egy kis laza után mosással lejön. Jelzem ez a mosogatószer használatánál is így volt, így tényleg nincs különbség.
Nekem még van a régi öblítőszerből , de már vettem egy Ecover-eset (DM-ben beszerezhető), de úgy még nem próbáltam, hogy nem volt benne öblítő, bár valóban lehet, hogy még ez sem kell.
Üdv
Szilvi

stuncenpudli 2010.04.15. 11:36:20

Nem a pampers védelmében írom, de mindannyian tudjuk hogy az a 100 forint amit utalnak az UNICEF-hez az bizony a nyereségből megy.. Arról nem is beszélve, hogy a többi felsőbb kategóriás pelenkákkal összehasonlítva melyik támogat még bármit is akár 1 forinttal?
Azt a pelenkánkénti 100 forintot tudnák hova tenni,, ha már reklám akkor legyen ilyen, hogy segít is embereken...
A pelenkát meg amúgy is meg kell venni, és nem lett drágább 100 forinttal emiatt az akció miatt tehát én külön örülök neki, hogy van ilyen.
Az meg hogy inkább direktbe utaljuk az ebben az esetben egy hatalmas badarság, mert ha belegondolsz itt a pelenka árából megy nem pedig külön a zsebedből odaadod a pampersnek aki továbbküldi. És mivel szükség van pelusra így is úgyis akkor már miért ne olyat amivel támogatok is egy jó célt? és ezen felül még utalhatok az UNICEF-nek is...
Ez egy olyan reklám ami mindenkinek jó, mert lesz pelusod, de támogatod az afrikai szegényebb országokat is, és ennyi erővel meg ne vegyen senki semmilyen pelust mert növeli a cég hasznát.
Egyébként akkor te azt a 100 forintot a cég helyébe inkább hatalmas plakátokra meg tv reklámra költenéd? Szerinted az jobb?
süti beállítások módosítása