HTML

Környezetblog

A bolygónk mindig erősebb volt és mindig erősebb is lesz, mint mi. Nem tudjuk elpusztítani.Ha átlépünk egy bizonyos határt, majd ő söpör le minket a felszínéről, és létezik tovább. Miért nem mondják inkább úgy, hogy ne hagyjuk, hogy a bolygónk elpusztítson minket?

Zöld blogháló

Olvass még több ZÖLDséget!
Katt!

Utolsó kommentek

Csak nőknek!

2010.03.05. 21:31 FöldlakóEmber

Kedves Lányok!

Még tavaly nyáron történt, hogy valamelyik fórumon egy kisgyermekes anyuka azt írta, hogy nem ad a gyerekére mosható pelust, menstruáció során ő is mindig eldobható betétet használ...

Én elég sokszor adom a kisfiamra a mosható pelust (szinte csak az éjszaka a kivétel), de nem gondolom, hogy ezzel ártanék a gyerekemnek (sőt), de ez majd esetleg egy másik bejegyzés tárgya lehet. Viszont az nem hagyott nyugodni, hogy mi nők életünk jó részében rá vagyunk kényszerítve minden hónapban a szemetelésre. El sem tudtam képzelni valós alternatívát, mert azért a fogyasztói társadalom már elkényeztetett annyira, hogy a mosható betét gondolatát - minden környezetvédelmi beállítódásom ellenére - csípőből elutasítsam.

És ekkor kezdett dolgozni az a bizonyos Titok (azaz a vonzás törvénye :), amikor is teljesen véletlenül belebotlottam egy eszközbe, amely egy csapásra megoldotta nekem ezt a problémát és még kényelmesebbé is tette azokat a napokat, és még a környezetet sem terhelem. Csak jelzésképpen: tavaly augusztus óta egyetlen darab betétet/tampont sem használtam el.

Ha érdekel, hogy mi ez az eszköz, és miért is nem láthatjuk kiplakátolva, reklámozva: KATT!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezet.blog.hu/api/trackback/id/tr431812550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bombyx 2010.03.09. 19:19:05

Már rég kerestem a megoldást erre a dologra. Nagyon jó, hogy megírtad! Biztosan sokan fanyalognak erre a. De én sajnos azt gondolom, hogy jöhetnek még olyan idők a, mikor nem lesz hol megvenni a betétet és tampont. Csak nézzük meg a chilei földregéskor azt az anyukát aki megy pelenkát lopni az áruházba. Mert történik valami katasztrófa és akkor ugye nincs. Eszükbe sem jut a mosható pelenka, pedig nem kell messzire visszamenni az időben, hiszen anyáink korában csak textil pelus volt! Ja és ezeken a napokon a vatta meg a rongydarab is használatos volt még nem is olyan régen!
Én biztos kipróbálom és továbbküldöm! :)

FöldlakóEmber · http://kornyezet.blog.hu 2010.03.09. 19:35:04

Kedves Bombyx!

Örülök a véleményednek! Teljesen egyetértek veled! Fanyaloghatunk a használt ruhára, az újrapapírból készült wc-papírra, a könyvtári könyvre.... Sőt, van olyan ismerősöm, aki nem hajlandó olyan könyvet olvasni, ami már más olvasott előtte... Világvége, mi?

Úgy gondolom, hogy a reklámokkal egy hatalmas agymosás zajlik, hogy elfelejtsük azt, hogy az adott termék nélkül is kiválóan lehet élni!!! Nah, asszem ebből lesz még egy post...

Köszönöm, hogy továbbküldöd!

bombyx 2010.03.10. 15:23:40

Szia!

Én meg ez utóbbi megjegyzéseddel értek teljesen egyet. Túlságosan elkényelmesedtünk, pedig vannak/lennének más szempontok is.

Köszönöm, hogy felvettél a listába!
süti beállítások módosítása