HTML

Környezetblog

A bolygónk mindig erősebb volt és mindig erősebb is lesz, mint mi. Nem tudjuk elpusztítani.Ha átlépünk egy bizonyos határt, majd ő söpör le minket a felszínéről, és létezik tovább. Miért nem mondják inkább úgy, hogy ne hagyjuk, hogy a bolygónk elpusztítson minket?

Zöld blogháló

Olvass még több ZÖLDséget!
Katt!

Utolsó kommentek

A Föld órája?

2009.03.27. 01:00 FöldlakóEmber

Holnap, a Föld órája idején, vagyis 20.30-21.30-ig mindenki lekapcsolja a villanyt. Csatlakoztam én is az akcióhoz a www.earthhour.org, mert a kampány célja a  klímaváltozásra való figyelemfelhívás. Azért voltam korábban szkeptikus az akcióval kapcsolatban, mert a villamos energia ugyebár nem tárolható, ami azt jelenti, hogy ha túl sokan egyszerre tényleg megszűnünk felhasználni az áramot,az biztosan jókora károkat okozna az elektromos ellátórendszerben. Meg persze az is elég rázós, amikor az egy óra elteltével elkezdjük - remélhetőleg mértékkel - visszakapcsolgatni a lámpákat. Szóval azért ezzel vigyázni kell.  Bár remélhetőleg kiküszöbölhető  a probléma azzal, hogy az elektromos művek figyel arra, hogy hány település (a fenti weboldalon található a csatlakozók listája), illetve hány ember csatlakozott az akcióhoz.

Figyelemfelkeltésnek jó a dolog, nagyon remélem, hogy eléri ezt a célt. Ezzel egyidejűleg azért meg kell jegyezni, hogy minden nap minden órája egyben a Föld órája, tehát igyekezzünk összességében kevesebb áramot fogyasztani. Kicsit a karácsonyra emlékeztet, hogy ne csak akkor szeressük egymást ;) És milyen igaz!

Még egy adoma a végére. Akaratlanul is fültanúja voltam egy beszélgetésnek, amikor egy baráti társaság megbeszélte, hogy a Föld órája helyett a Sör óráját tartják meg, mégozzá a Gellért hegyen, figyelve az elsötétülő várost. Remélem, lesz jócskán mit (nem) látni!

Fent a 2007-es Sydney látható a Föld órája előtt és alatt. Ezt a képet azért is raktam be, mert én legfeljebb majd azt láthatom, ahogy jómagam lekapcsolom a lámpát, mert lakóhelyem, Szolnok nem csatlakozott a kezdeményezéshez.

Szólj hozzá!

Címkék: föld környezetvédelem szolnok sydney

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezet.blog.hu/api/trackback/id/tr66982165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása