HTML

Környezetblog

A bolygónk mindig erősebb volt és mindig erősebb is lesz, mint mi. Nem tudjuk elpusztítani.Ha átlépünk egy bizonyos határt, majd ő söpör le minket a felszínéről, és létezik tovább. Miért nem mondják inkább úgy, hogy ne hagyjuk, hogy a bolygónk elpusztítson minket?

Zöld blogháló

Olvass még több ZÖLDséget!
Katt!

Utolsó kommentek

Mit tehetek én? "Kalóriák"

2009.02.04. 14:14 FöldlakóEmber

Az egész környezetvédelemmel egy gond van, hogy nincs igazából az egyes emberekre szabva. Hallunk nagy szólamokat arról, hogy így kellene csökkenteni a károsanyag-kibocsátást, védjük az élővizek, szárazföldek állatait, itt túlszaporodtak az óriásmedúzák - mind mind valós probléma, ami cselekvésért kiált, de te vagy én mit tehetnénk ez ügyben? Itt politikusok, a tudomány és a gazdaság összefogására van szükség, olyan dolgokra, amibe nekem nincs beleszólásom, ahogy valószínűleg neked sem. Itt tehát meg is feneklett a dolog, csak nézzük, nézzük, ahogy egyre pusztul a bolygónk.

Azonban el kell hinnünk, hogy az apró környezetbarát ötletek igenis sokat számítanak! A sok (látszólag) kicsi összeadódik, mert már nagyon sok a zölden gondolkodó és cselekvő ember. Nyilván ez még nem elég, de nagyon jó kezdet!

Ezért indítom ezt a "Mit tehetek én?" sorozatot, amelyben azt szeretném, ha össze tudnánk gyűjteni olyan környezetbarát, környezetvédő eljárásokat, amiket az egyes emberek is beépíthetnek mindennapjaikba. Szeretném továbbá némelyiket közelebbről is megvizsgálni, hogy minél pontosabban lássuk, hogy amit teszünk, az valóban segít-e a környezet állapotán, mert szerintem ez nem mindig teljesen egyértelmű.

Most kezdem én (és persze még folyt. köv tőlem), de nagyon örülnék további ötleteknek. Most a fogyókúrázók elhatározását szeretném megtámogatni. Az erőforrások kiapadásáról majd fogok még írni, de ezek végességéről sokat lehet hallani. Az élelmiszertermelés is nagyon függ az olajtól, ha vesszük a műtrágyát, a szállítási költséget, a csomagolást - amit, ha műanyag, szintén olajból állítanak elő; stb. Emiatt gyakorlatilag egy kalória étel  megtermeléséhez kb. 10 (!!) kalória értékű olajra van szükség. Tehát, kedves környezetvédő fogyókúrázó, ez segíthet abban, hogy a csokit ne vedd meg a boltban, és esetleg ne szedj másodszor is a vacsoránál, és zöld módon érd el a csodás alakodat :)

Szóval az első ötletem, hogy takarékoskodjunk az étellel. Ez az 1-10 kalória dolog jusson mindig eszedbe, amikor ételt dobsz ki, hogy legközelebb úgy tudd megoldani az étkezést, hogy csak annyit vegyél, meg készíts, ami tényleg kell és ami el is fogy - háziasszonyok tudják, hogy ez nem is olyan egyszerű!

Szólj hozzá!

Címkék: olaj környezetvédelem takarékoskodás mit tehetek én

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezet.blog.hu/api/trackback/id/tr90910249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása